Film en boek

Peegie - de film

In maart 1993 werd de verfilming van het boek Peegie in première vertoond in zaal PAX te Roeselare. Het 25-jarig jubileum mag niet onopgemerkt voorbijgaan. De fictieve figuur Peegie behoort tot de Roeselaarse volkscultuur. De oudere Roeselarenaren en niet-Roeselarenaren zijn opgegroeid toen op Radio Kortrijk de avonturen van Peegie weerklonken, voorgelezen door auteur WILLEM DENYS himself  met zijn zachte warme stem. Diezelfde generatie kocht en las massaal het boek. De toneelopvoeringen werden overal te lande druk bijgewoond. Toen Volksveredeling in 1993 het volledige boek op film zette was ook dat een groot succes.


25 jaar later brengt Volksveredeling de film opnieuw uit . De film is gesproken in ons mooie Roeselaarse dialect maar de ondertiteling is in de meer algemene omgangstaal om het ook voor wie niet met ons dialect is vertrouwd verstaanbaar te maken. Met dit werk hoopt Volksveredeling bij te dragen aan het bewaren van onze volkscultuur en ons mooie dialect.

KOOP DE FILM

Via onderstaande knop kan je online jouw exemplaar van deze film bestellen.

Je kan kiezen tussen

- een DVD à 20 € 

- een USB-stick à 25 €

Jouw bestelling wordt opgestuurd na ontvangst van betaling op rek. nr. BE51 1043 7489 6862 van Toneelgilde Volksveredeling


FILM MET...

Scenario & regie: Jacques Verhelst

Camera & montage: Werner Van Branteghem


MEER INFO

T 0487/474216 of info@volksveredeling.be

Boek "Roeselare in sprookjes"

Enkele jaren geleden deed VTB-Cultuur een oproep om sprookjes te schrijven die een link hebben met Roeselare. Onze ere-voorzitter Romaan Decommere gaf daaraan gevolg en las zijn sprookjes voor op de vertelavonden van De Vrienden van Juul Plastiek en VTB-Cultuur afdeling Roeselare. Dit had zoveel succes dat de sprookjes werden gebundeld in een boek.


Normaal zou het boek ROESELARE IN SPROOKJES voorgesteld worden op 28 maart 2020, maar deze werd omwille van de coronamaatregelen uitgesteld.


Dit belet niet dat het boek kan worden aangekocht voor 20 € door al wie dat wenst. Reserveren kan via mail aan romaindecommere@gmail.com. Zodra mogelijk zal een nieuwe datum voor de boekvoorstelling worden medegedeeld.


Ideale voorleeslectuur voor al wie van Roeselare houdt!

KOOP DIT UNIEKE BOEK

Het boek "Roeselare in sprookjes" van Romaan Decommere is niet te koop in de winkel, maar enkel per mail.

 Prijs: 20 €


MEER INFO & BESTELLING

romaindecommere@gmail.com